lördag 30 november 2013

Lördagsflow........


Sköna helg...äntligen är du här! 

Vi har kämpat oss igenom en vecka av diverse sjukdomar, men nu verkar det vända. Så skönt! 

Jag vill visa den här fina Persiska brickan vi fått av svärmor. Jag riggade upp det på vårt brickbord för att kolla hur det skulle bli! Jag har tankar om att ordna ett svart runt  bord med en hylla under, på detta bord tänkte jag lägga denna bricka och använda det som vardagsrumsbord. Tror att det kan fungera! 






Kalas idag! 
Idag har familj och släkt firat fina Joel som har hunnit bli15 år. Jag har dagen till ära gjort en egen smörgåstårta! För första gången faktiskt, det var roligt och faktiskt ganska enkelt. Så här fin blev den ! 



Ha en skön helg! Katarina

onsdag 27 november 2013

Hipp Hipp Hurra...

Vi har hyllat en 15 åring här hemma idag!
Storkillen Joel fyller år idag....I arla morgonstund packade vi famnen full med paket och tände långa ljus. Försiktigt smög vi in på tonårsrummet och sjöng med spruckna morgonstämmor...ja må han leva...ja må... Mammahjärtat minns när han föddes för 15 år sedan,  efter en förskräcklig förlossning presenterades ett litet blekansikte med stora fötter....han har fortfarande stora fötter men är inte längre någon blekansikte...en stor och färgstark kille. Grattis fina Joel. På lördag blir det kalajs med familj och släkt!

 Fina paket med hemligt innehåll överlämnades till 15 års jubilaren i morse. Kan det finnas ett bidrag till mopedhjälm måntro...?  Papper och snören från Lagerhouse.

Nytt på bordet

 I Umeå har vi en butik som heter Expo som är lite av "billighets" affär...men hyfsat bra i alla fall. Hittade den här fina konstgjorda blomman som är lika fin vintern igenom utan en droppe vatten. Passar mig bra.


Fina porslinskulor med familjemedlemmarnas första bokstav....får fylla den fina ljusstaken från Housedocktor, inköpt på Kii i Umeå.

Skön kväll på er alla...nu ska jag plugga Kemi med 15 åringen!
//Katarina

tisdag 26 november 2013

På jakt efter.....

Halloj.
Just nu är jag på jakt efter hälsa och glädje i livet....var ska jag hitta det måntro...?

Vi har snurrat runt i VABB och förkylningsträsket en längre stund nu, och i söndagsnatt drabbades jag av ett gallstensanfall....det är inte att leka med kan jag intyga. Det är ju bara så tungt ...dessa sjukdomsperioder man tror man ska bli galen och tror aldrig att det ska vända. Vi håller nu tummarna att alla sjukdomar ska flyga sin kos......och att hälsa och glädje ska återvända.

En fin lite lägenhet
En arbetskamrat till mig ska köpa lägenhet så jag har kollat runt en del för att vara smakråd. Ramlade då över denna fina mysiga tvårumslägenhet på Hemnet i centrala Umeå. Kanske inte den mest perfekta planlösningen och någon balkong fanns det inte heller men kolla in lägenheten......så fin!

 Välkomnande entré, gillar den råa sponten på väggarna.


 kök och vardagsrum i ett.


 Fint kök med lantlig charm, rutig tapet i köket....fint!

 Vitt och luftigt sovrum med praktiska skjutgarderober bakom sängen. Fiffigt.


 Fint prylskåp av gamla fönster.

 Liten kontorshörna i vardagsrummet.

Ha en skön kväll!
//Katarina