tisdag 20 mars 2012

En doft av kanel....

Tjenixen
Jag är just hemkommen efter en PW ute i friska luften. Jag har uppmärksammat att några kilon smugit sig på mig, hur nu det kunde gå till ?  Nu ska de fördrivas....pronto! 1kg i månaden fram till semestern tror jag mig klara av. Min strategi är ganska enkel.........öka träningsdosen och äta mindre portioner samt undvika socker! Lättare sagt än gjort........men jag har klarat det förr! Det blir inte något GI -kör för mig denna gång. Första gången jag åt GI mat fungerade det mycket bra, men andra gången så kämpade jag som en gnu med endast ett kilo som resultat....måste ha varit ngn dessertost för mycket jag klämde i mig!

Egen musli...
Jag brukar göra egen musli med jämna mellanrum. Det finns alltför tråkiga och smaklösa musli att köpa så varför inte göra din egna smakrika istället. Ett favoritpulver som smugit sig in till oss är Bourbon Vanilla. Fantastiskt vaniljpulver som endast består av äkta vanilj. Jag brukar använda den när jag gör smooties eller i min hemmagjorda musli.


Musli recept
7dl dinkelflingor
7dl rågflingor
1dl skalad sesamfrö
1dl pumpakärnor
1dl solroskärnor
0,5dl kokos
2dl grovhackade blandade nötter
1msk malen kanel
1dl torkade tranbär
1dl russin, gärna stora gula sorten.
1dl hackade aprikoser, gärna Saltåkvarns osvavlade
1dl vatten
0,5dl rapsolja
2tsk honung-löses upp i vattnet och oljan.
Dofta över med vanillapulver

Blanda alla ingredienser förutom torkade frukten, häll över vatten o oljeblandningen och rör samman allt på plåten med fingrarna, fördela ut muslin på plåten och rosta i 225grader i 25 min, tillsätt den torkade fruken och rosta 5min till. Låt svalna och häll upp i tätförslutande burk.

Inga kommentarer: