söndag 24 januari 2016

Middagstips....

Vi är inne i en period av att äta nyttigare för att få positiv effekt på vikten! 

Jag svängde ihop denna smarriga middag idag som blev mycket lyckad. Tom tonåringen gillade maten! 

Saffransspetta! 
Fyll botten på en ugnsform med fryst spenat, ca 1 påse.
Lägg på rödspättafiléer så formen täcks!
Fräs en gul lök, tillsätt 1pkt saffran och tillsätt 5dl matlagningsgrädde och 1,5fiskbulhongtärning. Låt koka ihop ca 10 min. Salta och peppra. 
Häll den gula såsen över spättan. Dela körsbärstomater (1ask) och lägg över spättan. In i ugnen på 225 grader i 20 min. 

       

Linssallad.
Rör samman en förpackning med ekologiska linser, 1hackad avokado , 1liten rödlök. 
Pressa över en halv citron, 1msk olivolja. Salt o svartpeppar! 

Ät och njut en nyttig och god måltid! 

      
//Katarina 

Inga kommentarer: